Menu Strony
Facebook
Menu Kategorii

Wysłany przez w Zdrowie | 0 komenatrzy

Miód i jego lecznicze właściwości!

Miód i jego lecznicze właściwości!

Miód to prawdziwa zdrowa żywność o właściwościach prozdrowotnych i leczniczych.

 

Lecznicze właściwości miodu:

  • Miód gryczany – wspomaga leczenie miażdżycy, pomocny przy nadciśnieniu, łagodzi stany zapalne stawów, sprzyja regeneracji tkanki kostnej.
  • Spadziowy – jest bogaty w białko, działa przeciwzapalnie, łagodzi depresję i nerwicę.
  • Miód lipowy – na przeziębienie, grypę i bezsenność, działa uspokajająco, łagodzi zapalenie oskrzeli, płuc i kaszel.
  • Wrzosowy – na zapalenie jelit i biegunkę, leczy stany zapalne jamy ustnej i gardła, zwiększa odporność.
  • Miód rzepakowy – przyśpiesza gojenie się ran, łagodzi schorzenia wątrobowe, łagodzi szkodliwe działanie używek (alkoholu i papierosów).
  • Wielokwiatowy – na choroby serca i nadciśnienie, działa uspokajająco, łagodzi nerwice, wzmacnia organizm i dodaje energii.
  • Miód akacjowy – wykorzystywany przy schorzeniach nerek i dróg moczowych, pomaga załagodzić choroby żołądkowo-jelitowe.

Napisz odpowiedź

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *